Fragmentering i kampen för MMA Fighter Unity

för den bättre delen av ett decennium advokat Rob Maysey har drivit för ett mycket mer rättvist arbetslandskap för professionella MMA -idrottare genom blandade kampsportföreningar. Mayeseys ansträngningar har inkluderat lobbyverksamhet för statlig lagstiftningsreform, den federala lagstiftningsreformen, ett anti-förtroende mot sportens största promotor och att skapa medvetenhet om de nuvarande avtalsvillkoren för idrottare.

I kölvattnet av den nyligen rapporterade försäljningen på 4 miljarder dollar för UFC, andra går in i blandningen.

Igår avslöjades det att New York Lawfirm Lichten och Bright Hope vara en spelare i försöket att förena fighter med advokaterna som noterar

Vi är arbetsadvokater med en kombinerad 40 års erfarenhet som representerar fackföreningar och människor som vill organisera fackföreningar … Vi är inte förknippade med tidigare ansträngningar för att förena UFC -krigare. Vi tror att legalisering i New York, tillsammans med den explosiva tillväxten i UFC: s popularitet och vinster under de senaste åren, och nyligen försäljning av UFC, ger en speciell möjlighet för UFC: s idrottare att gå med och skapa en fackförening eller förening som kommer att sätta Fotboll Tröja dem i nivå med andra professionella idrottare som tävlar i stora idrottsliga, både ekonomiskt och när det gäller det inflytande de har över hur deras sport drivs och dess idrottare behandlas.

Idag, som först rapporterades av Mmafighting’s Marc Raimondi, lanserades en annan organisation med tanke på att organisera krigare. Professional Fighters Association lanserade sin webbplats och Twitter Hantera och beskriva på följande sätt:

Historiskt sett har ägarna utnyttjat idrottare tills de skapade en enhetlig förening för att bekämpa ägarnas giriga sätt. Professionell idrottshistoria visar hur bildandet av FC Porto Tröja en förening för att kollektivt förhandla anställningsvillkor har dramatiskt ökat kompensationen och arbetsvillkoren för ett organiserat medlemskap. Dessa föreningar har hjälpt spelare ekonomiskt och gett dem kontroll över sin karriär och deras liv efter att de har slutat tävla. MMA -tjänsten är en miljard dollar där alla krigare, även de i toppen, bara får en bråkdel av vad de förtjänar.

Detta kommer att fortsätta okontrollerat tills det finns en enhetlig front från kämparna i köp Santos Laguna Tröja för att jämna ut spelplanen och hindra dem överst från att dra nytta av kämparna i Octagon. Kom ihåg – kämparna genererar intäkterna.

Var lämnar allt kämparna? Förmodligen fragmenterad och förvirrad.

För en sak verkar de konkurrerande grupperna ha olika indikationer i åtanke. MMAFA försöker bilda en förening medan New York Lawfirm och PFA verkar ha en fackförening i åtanke. Reportern John Nash gjorde ett bra jobb med att beskriva skillnaden i denna artikel 2015.

När kampen för organisationen tar grepp kommer solidaritet att vara nyckeln. Alla organisationer måste ha samma mål i åtanke som är förbättrade förhållanden för kämpar. Kämpar måste ha ett grundval, vill de ha kollektiv representation eller inte? I så fall måste det finnas en organisation som talar för dem. Stor tältpolitik. Egos, personliga dagordningar och kämpe får inte spela en roll. Alla intressenter måste komma på samma sida för att se till att den bästa representationen av kämpar intressen och förhoppningsvis ansträngningar för att göra det pågår bakom kulisserna.

Dela detta:
Twitter
Facebook

Så här:
Som att ladda …

Relaterad

USA: s atletiska kommissionär kräver att ALI Act ska föras till MMASeptember 1, 2021 Med 2 kommentarer
Att göra vikt, jaktsäkerhet och undvika tragedymay 7, 2013 i “Safety Studies”
Blandad äktenskaplig konstkämpar Association framställning för Ali Act Expansion 12, 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published.